top of page
Zoeken
  • Stichting Ramon scoort tegen kanker

Bezoek aan PMC Utrecht..

Afgelopen week zijn we met ons bestuur van Stichting 'Ramon scoort tegen kanker' naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht afgereisd voor een ontmoeting met de mensen van het Maatschappelijk Werk aldaar.

Vanaf 18 mei 2018 zullen alle kinderen uit heel Nederland met de diagnose kinderkanker worden behandeld in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie​. Tot voor kort kregen wij alleen aanvragen uit Noord Nederland en werden deze behandeld door het Maatschappelijk Werk van het UMCG (Groningen). Al een poosje geleden werden wij benaderd door het Maatschappelijk Werk van het PMC Utrecht of wij al iets voor een gezin aldaar konden betekenen. In goed overleg met het Maatschappelijk Werk UMCG zijn we daarom al zover dat er inmiddels meerdere gezinnen uit heel Nederland een financiële ondersteuning hebben gekregen. Best heel spannend ook voor ons, want dat betekent dat er nu veel meer gezinnen in aanmerking komen voor een aanvraag.. en dus zullen we met z'n allen heel erg ons best doen om geld in te zamelen..

We hebben een heel mooi gesprek gehad met de dames van het Maatschappelijk Werk en in goed overleg gesproken over welke groep gezinnen we kunnen helpen en met elkaar bepalen we wie er voor een financiële bijdrage in aanmerking komen. Dat zijn gezinnen die écht in financiële problemen zijn gekomen door het langdurig ziek zijn van hun kind. De kosten lopen na een tijd zo op, dat het voor ouders steeds moeilijker wordt om bij hun zieke kind te zijn en dat mag natuurlijk nooit gebeuren..

Het Maatschappelijk Werk in Utrecht liet ons weten erg blij met onze stichting te zijn.. " Jullie doen prachtig werk, alle gezinnen zijn zo dankbaar "...

Stichting 'Ramon scoort tegen kanker'

#PMCUtrecht #PrinsesMaximaCentrum #MaatschappelijkWerk #kinderkanker #UMCG #stichtingRamon #kinderoncologie

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Luca

bottom of page