top of page
Zoeken
  • Stichting Ramon scoort tegen kanker

Opbrengst Silvesterloop Poppenwier wederom voor stichting 'Ramon'

Twee jaar geleden hebben we de opbrengst van de Silvesterloop à € 1.500,= geschonken aan de Stichting Ramon scoort tegen kanker.

Deze stichting heeft als doel; het genereren van (financiële) middelen om te kunnen bijdragen aan het betalen van de kosten die voortkomen uit de overlevingskans vergrotende behandeling van kinderen met kanker. Van oorsprong was deze stichting er voor kinderen die naar het buitenland moesten voor deze behandeling. In de praktijk bleek echter dat hiervoor vaak al voldoende financiële middelen beschikbaar waren door een al aanwezige stichting. Maar in Nederland bleek een doelgroep te zijn die de financiële steun misschien nog wel harder nodig zou hebben, namelijk gezinnen met weinig financiële draagkracht waarvan het kind met kanker in Nederland een behandeling moet ondergaan. Voor deze ouders zijn er weinig tot geen stichtingen waar zij beroep op kunnen doen. Deze gezinnen kunnen te maken hebben met hoge reis- en verblijfskosten als zij door de behandeling van het kind in een ziekenhuis verder weg niet thuis kunnen wonen of voor langere tijd een grote reisafstand af moeten leggen. De statuten van de stichting zijn gewijzigd en deze stichting is er nu voor zowel kinderen met kanker die naar het buitenland moeten als ook kinderen met kanker die in Nederland een behandeling kunnen ondergaan.

Omdat we dit een heel mooi initiatief vinden doneren we dit jaar wederom de opbrengst aan deze stichting!

Een superleuke tocht voor wandelaars en hardlopers! Er zijn verschillende afstanden; 5, 10 en 20.3 km. De start is om 13.00 uur, behalve voor de wandelaars (dus niet de hardlopers) van de 20.3 km. Die starten om 11.00 uur omdat die wat langer onderweg zullen zijn. Onderweg zijn diverse versnaperingen verkrijgbaar. De inleg voor deze tocht is 4 euro, de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel, dit jaar is gekozen voor Stichting Ramon scoort tegen kanker.

Een startkaart kan vanaf een half uur voor aanvang gekocht worden in het café.

#Silvesterloop #Poppenwier #oudjaarsdag #opbrengst #StichtingRamon #wandelaars

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Luca

bottom of page