top of page
Zoeken
  • stichting Ramon scoort tegen kanker

Hart voor Emma doneert aan stichting 'Ramon'

Dankbaar maar met een heel dubbel gevoel hebben wij een prachtige donatie mogen ontvangen van Stichting Hart voor Emma

Een verdrietig gevoel… omdat Emma zo gemist wordt een bijzonder gevoel… dat we jullie hebben leren kennen een trots gevoel.. het vertrouwen dat jullie ons geven.. een dankbaar gevoel.. omdat we hiermee heel veel gezinnen kunnen steunen

Emma en Ramon lagen samen met vele andere kinderen op dezelfde afdeling in het UMC Groningen. Een periode .. waarin we geleefd werden.. waar we niets van af wisten.. waarin we zijn veranderd.. samen met lotgenoten.. veel met elkaar gedeeld.. we hadden geen keus..

Ramon, toen 5 jaar oud, en zijn familie kregen eind oktober 2012 te horen dat hij lymfeklierkanker (Non Hodgkin) had. Na een hele heftige tijd, met maar liefst 10 zware chemokuren in 7 maanden tijd gaat het nu weer goed met Ramon. Hij is ‘schoon’ ! Hij is inmiddels 10 jaar en wil graag profvoetballer worden.. wat hebben we geluk gehad!

Op 26 juli 2013 hebben wij als ouders van Ramon en zijn broertje Bjorn samen met enkele vrijwilligers de stichting “Ramon scoort tegen kanker” opgericht.

Omdat elke ouder bij zijn/haar zieke kind hoort te zijn.

De stichting zamelt geld in om een financiële ondersteuning te geven aan gezinnen die een kind met kanker hebben in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar. De kinderen die het betreft ondergaan een levenskans vergrotende behandeling, waardoor het gezin o.a. veel reis- en verblijfskosten heeft.

Ouders kunnen via maatschappelijk werk van het UMCG een aanvraag doen voor een financiële ondersteuning wanneer hun kind een behandeling in het UMCG of in een ander ziekenhuis in binnen- of buitenland moet ondergaan.

In samenwerking met maatschappelijk werk van het UMCG heeft de stichting ‘Ramon scoort tegen kanker’ inmiddels 42 gezinnen kunnen helpen.

Namens ons allemaal van stichting ‘Ramon scoort tegen kanker’ bedankt voor deze prachtige gift!

#HartvoorEmma #Emma #StichtingRamon #donatie #kanker #gezinnen #gift

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Luca

bottom of page