top of page
Zoeken
  • Stichting Ramon scoort tegen kanker

Onderweg met Gaandeweg

Met achter op de vrachtwagens onze Ramon die symbool staat voor het doorzettingsvermogen van álle kinderen die het gevecht met kanker aangaan.

We hopen op nog meer bedrijven, ook hier in het Noorden, die zich aanmelden om op deze manier Stichting Gaandeweg te promoten zodat zij hun goede werk voort kunnen zetten. Voor meer info: http://gaandeweg.nl/steun-ons/onderweg

Stichting Gaandeweg uit Arnhem timmert op dit moment letterlijk aan de weg. Met dank aan twee bedrijven prijkt een wervende tekst van de stichting op de achterkant van enkele vrachtwagens. Gaandeweg maakt jaarlijks honderden vakanties mogelijk voor gezinnen die getroffen zijn door kinderkanker. Extra publiciteit is nodig om meer naamsbekendheid te verwerven. Stichting Gaandeweg moet haar eigen broek ophouden sinds KWF Kankerbestrijding begin vorig jaar de subsidiekraan dichtdraaide. KWF zorgde voor het leeuwendeel van ons budget. We hebben gesneden in de kosten en we hadden nog wat reserve. Daardoor hebben we tot nu toe ons werk kunnen blijven voortzetten. Voor de langere termijn zijn er extra inkomsten nodig. Bedrijven en mensen in het land moeten ons leren kennen, zodat we ze in de toekomst met meer succes kunnen benaderen”, vertelt Grace Roetert, de huidig voorzitter van Gaandeweg en al vanaf de oprichting in 1988 bij de stichting betrokken. Op de achterkant van de vrachtwagens prijkt een levensgrote foto van de nu 9-jarige Ramon Pander. Op dat moment was hij nog herstellende van kanker. Kaal door de chemo’s, maar in een strijdlustige pose en met een stralende lach. In oktober 2012 werd bij hem lymfklierkanker ontdekt, waarna zeven maanden zware strijd volgden. In mei 2013 werd hij schoon verklaard. Ook Ramon is, met zijn broertje Bjorn en zijn ouders, op vakantie geweest via de vanuit Arnhem opererende stichting. Roetert: „Toen het gezin ons de foto van een kale maar ook lachende Ramon toestuurde, wisten we dat we er iets mee moesten. Ramon staat symbool voor het uitzonderlijke doorzettingsvermogen van álle kinderen die het gevecht met kanker aangaan.”Roetert hoopt dat meer bedrijven het voorbeeld van PACKcenter Verpakkingen en Melis Transport volgen. „We hebben jaarlijks 40.000 euro nodig om al die gezinnen op vakantie te kunnen laten gaan. Hoe meer reclame we voor onze stichting kunnen maken,hoe liever het ons is.

Zaterdagochtend, 18 juni: twee vrachtwagens, één van PACKcenter Duiven en één van Melis Transport, draaien het terrein van Van der Valk Hotel Duiven bij Arnhem A12 op. Ramon Pander (9 jaar) en zijn broertje Bjorn (7 jaar) staan de wagens al op te wachten. Het hotel stelde die ochtend belangeloos zijn parkeerterrein beschikbaar voor de wagens én bood het gezin een luxe ontbijtbuffet aan.

Op de achterkant van de wagens prijkt een levensgrote foto van Ramon. Op dat moment was hij nog herstellende van kanker; kaal door de chemo’s, maar in een strijdlustige pose en met een stralende lach. Om bij te komen van deze heftige tijd ging het gezin Pander met Gaandeweg op vakantie. Ze hebben genoten. Op de foto in de krant (bedankt Jan Adelaar!) nemen ze als gezin dezelfde pose aan als Ramon destijds, samen kunnen ze de hele wereld aan.

#Gaandeweg #Arnhem #Ramon #kanker #vakantie #vrachtwagens #stichting #reclame

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Luca

bottom of page