top of page
Zoeken
  • Stichting Ramon scoort tegen kanker

€ 4000,- van Rotary Sneek-Zuidwesthoek

Afgelopen week hebben wij een prachtige donatie mogen ontvangen van Rotary Sneek- Zuidwesthoek.

Wat is een Rotaryclub

Een Rotaryclub is een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren.

Rotarians komen wekelijks enkele uren bijeen op een vaste dag, locatie en tijdstip tijdens een lunch, diner of drankje (afhankelijk van de club). Enkele vaste onderdelen zijn het beroepspraatje (vakvoordracht), levensbericht (persoonlijk verhaal dat volgens afspraak binnen de club blijft) en het bespreken van lopende of toekomstige serviceprojecten. Leden hebben in principe de verplichting om zoveel mogelijk bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn (‘Attendance’). Rotary is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Rotarians zetten zich in hun nabije omgeving en wereldwijd in om te helpen de wereld een stukje beter te maken. Ze voeren de meest inspirerende, uiteenlopende projecten uit met onder andere hun clubleden, met andere (internationale) clubs en in samenwerking met partners. The Rotary Foundation is een unieke deelgenoot. Je hoeft geen Rotarian te zijn om mee te doen aan een van de projecten.

Goede Doelen

Met elkaar de handen uit de mouwen steken om direct te helpen of acties opzetten om geld in te zamelen voor een project… Rotarians zetten zich in voor diverse goede doelen, gericht op de zes aandachtsgebieden van Rotary. Van het inzamelen voor de Voedselbank tot de oprichting van een ziekenhuis in Ghana: elke club kiest zijn eigen goede doel(en).

De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden.

Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden.

Rotary in Nederland

Rotary in Nederland is verdeeld in 7 districten die elk worden geleid door een gouverneur. Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden.

Rotaryclub Sneek-Zuidwesthoek

Sinds 1994 organiseert de Rotaryclub Sneek-Zuidwesthoek de Skûtsjesûndernimmersdei. Dit unieke zeilevenement is volledig ten bate van het goede doel. Alle clubleden hebben een rol in de organisatie van deze dag.

De Rotaryclub Sneek Zuidwesthoek heeft een overeenkomst met de SKS (de commissie die jaarlijks de wedstrijden met de 14 originele skûtsjes in Friesland organiseert), dat de club eenmaal per jaar kan beschikken over de echte SKS skûtsjes. Ondernemingen kunnen intekenen op een skûtsje en hun relaties uitnodigen voor een spannende wedstrijdreeks op één dag.

De Rotaryclub heeft een aansprekende daginvulling ontworpen waardoor bedrijven de gelegenheid hebben de relatie met klanten te bestendigen en de relaties weten zo'n dag uitstekend te waarderen. Veel bedrijven komen vaak terug. Het programma (van 10.00 uur tot 19.00 uur) is omlijst met muziek en biedt een volledige verzorging over de hele dag.

De locatie is het starteiland en het Sneekermeer. Bedrijven die intekenen op een skûtsje kunnen 12 personen als gast meenemen. Er worden 3 wedstrijden gevaren. Wanneer een bedrijf meer dan 12 personen meebrengt, kunnen 12 op het skûtsje meevaren en de overige gasten kunnen het verloop van de wedstrijd op een volgboot meebeleven waar de Friese radio- en TV verslaggever Klaas Jansma, het commentaar verzorgd.

Na de prijsuitreiking wordt de dag afgesloten met een gezamenlijk captainsdinner.

Maar de Rotaryclub Sneek-Zuidwesthoek doet veel meer. Voor meer informatie kijk op: www.rotary.nl/sneek/

#rotary #SneekZuidwesthoek #Sneek #Zuidwesthoek #donatie #rotaryclub #skutsjesilen #goededoelen

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Luca

bottom of page