top of page
Zoeken
  • Stichting Ramon scoort tegen kanker

Benefietconcert


Stichting Ramon scoort tegen kanker - Johannes Rijpkema.jpg

Gister was het benefietconcert. Er moest in zeer korte tijd heel veel gebeuren. Er werden groepjes samengesteld die elk hun eigen dingen moesten regelen/doen. Beveiliging, EHBO, catering, activiteiten, sponsoren, programmaboekje, reclame, artiesten, muziekinstallatie en noem maar op.

Eerst moest het wat op gang komen maar na een tijdje liep het als een geoliede machine . ‘S middags om 14.00u was het startschot en er waren verschillende activiteiten naast zalencentrum de Treemter in Balk waar het concert werd gehouden. Het was prachtig weer en buiten speelden al de eerste artiesten, het duo ‘Op Dreef’. Al snel kwamen er veel mensen en kon het feest beginnen. Om 16.00u gingen binnen de eerste artiesten van start. De dansgroep STB & She Moves en Suzanna Pleiter zorgden voor mooie dans en zang. “de Swetser” was de vogende artiest en hij was voor vele mensen erg verrassend.

Tijden zijn optreden begon de spanning op te lopen, want de artiest die na hem kwam was niemand minder dan Johannes Rypma. Deze spontane hele gewone Fries bracht een mooi optreden van zijn reportoir en deed menig meisjeshart uit de regio sneller slaan. Voor het optreden van Johannes Rypma zijn we met z’n allen naar buiten geweest om witte ballonnen op te laten voor alle zieke kinderen en alle kinderen die zijn overleden aan kanker.

Ramon en Johannes lieten een roze ballon op voor Chayenna, een meisje die Ramon kende van de afdeling, helaas veel te jong overleden aan deze vreselijke ziekte. Na het optreden van Johannes ‘the voice’ Rypma kwam het Zwolse duo de Backdoor Stompers wat zich spontaan had aangemeld om te komen spelen. Kevin en Andre lieten samen met nog een muzikant en zangeres die ook spontaan waren mee gekomen, een geweldig optreden zien en horen. Johan Keus en Gryts waren de volgende artiesten en ook zij brachten hele mooie liedjes ten gehore. Zeno en Alisa uit Sloten lieten met hun tweestemmig en mooie stemgeluid het publiek genieten van mooie liedjes. Toen was het de beurt aan de eigenzinnige zangeres Geartsje de Boer uit Hemelum. Zij heeft een zeer eigen geluid en begeleid door de ervaren gitarist Johan Keus kwam deze goed tot zijn recht. Johan kon blijven staan op het podium, want daarna begeleide hij Anneke Douma en haar dochter Agnes Sambrink.

Tijdens dit optreden stond Piter Wilkens aan de bar te luisteren en een biertje te drinken, want hij was de volgende artiest. De ontspannen sfeer en de gezelligheid maakte dat iedereen genoot. Piter speelde zoals we hem kennen, muziek maken zit hem in het bloed en dat zie je en hoor je. De hekkesluiter was Sipke de Boer uit eind nog een feestje van. Deze veelzijdige muzikant zet in zijn eentje een hele zaal op zijn kop.

Maar het hoogtepunt van zijn optreden en tevens de afsluiter was het nummer “You never walk alone” waar alle mensen met de armen over elkaars schouder stonden.

Dit was voor ons echt een kippenvel moment. Het benefietconcert heeft alles met elkaar, sponsoren entree e.d. ruim 12.000,– euro opgebracht.

Lieve mensen allemaal heel erg bedankt daarvoor, en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Stichting Ramon scoort tegen kanker foto 5  Benefietconcert 6 oktober.jpg

#JohannesRypma #TBSheMoves #SuzannaPleiter #deSwetser #witteballonnen #thevoice #JohanKeus #GeartsjedeBoer #AnnekeDouma #AgnesSambrink #PiterWilkens #SipkedeBoer #Oktober2013 #Benefietconcert

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Luca

bottom of page